Kachní játra paštika
Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý (samozřejmě s N2O šlehačkovými kapslemi) a je to skvělé srdcové jídlo pro lidi, kteří si chtějí vychutnat něco lahodného, ale nechtějí trávit příliš mnoho času v kuchyni. Příprava trvá méně než půl hodiny a stačí pro přibližně 8-10 osob. Můžete ho také uchovávat v lednici až 4 dny, aniž by se zkazil. Oxid dusný z nabíječky na šlehačku prodlužuje trvanlivost smetany, proto byste ji měli před skladováním naplnit.
Seznam ingrediencí
250 g omyté a očištěné kuřecí játra
2 lžíce másla
1 čajová lžička nasekané petrželky
Půl čajové lžičky pepře
Sůl
2 nasekané stroužky česneku
100 ml smetany
23 plátků Grahamova sušenky nebo trojúhelníky toastu
Jahodový džem (volitelný topping)
Odkapané kapary
Celá kuřecí játra očistěte a dejte stranou. Na středním ohni zahřejte mělkou pánev a vložte do ní játra.